Janë shpalluar kandidaturat për vendin se ku do zhvillohet EURO 2024. 2 kandidaturat e vetme janë Turqia dhe Gjermania.
UEFA ka bërë të ditur se me daten 27 Shtator do merret vendimi zyrtar se cili vend do jetë organizatori i EURO 2024. Favorit duket Turqia ku edhe kanë nisur disa parapërgatitje.
Kujtojmë që vendi organizator kualifikohet direkt dhe nuk merr pjesë në kualifikueset për pjesmarrje. Europiani i fundit u zhvillua në Francë, ai i vitit 2016 ku mori pjesë edhe Shqipëria dhe kampionë u shpall Portugalia.