Polonia, kampione në fuqi e botës, arriti të fitojë me rezultatin 3-0, ndaj Serbise te kualifikuar nje dite me pare , duke siguruar finalen e shumepritur.Rusisë, për të prerë biletën për në fazën e “Final Six” i duhej të fitonte me Finlandën te cilen e realizoi mjaft mire .
Në “Final Six” 6 skuadrat e kualifikuara u ndanë në dy grupe me 3 ekipe secila. Në Grupin I, shorti vendosi Brazilin, SHBA dhe Rusinë, ndërsa në Grupin J janë Italia, Polonia dhe Serbia. Dy të parat e çdo grupi do të kualifikohen për në gjysmëfinale, nga ku do të dalin edhe dy ekipet që do të diskutojnë titullin botëror të këtij kompeticioni.