Te dy jane lojtare shume te medhenj qe historia e futbollit do ti mbaje mend gjate.Krahasimet se kush nga te dy eshte me i mire ndoshta nuk mund te behen dot duke dhene nje vleresim te sigurte pasi luajne ne menyra te ndryshme nga njeri tjetri.Shpesh krahasimet mund ti bejme nepermjet statistikave. Ne 5 prej tyre Lionel Messi ndoshta do te jete i pa arritshem edhe per shkak te moshes te Cristiano Ronaldo-s.Ja cilat jane:
1-Messi ka shenuar 50 gola ne nje sezon qe ronaldo nuk i kabere dhe ndoshta nuk do ti beje kurre.
2-Fitimi i 4 trofeve te “Topit te Arte” rradhazi.
3-Me shume se 60 gola ne te gjitha kompeticionet per disa sezone qe Ronaldo nuk mund ti beje.
4-Me shume Asis brenda nje sezoni futbollistik qe ronaldo do ta kete te veshtire ti beje.
Por nga ana tjeter dhe Ronaldo ka disa rekorde te cilat Messi nuk do ti kape dot