Avokati i Cristiano Ronaldos pretendon se dokumentet që kanë të bëjnë me pretendimet për sulmin seksual janë “ndryshuar ose plotësisht të fabrikuara” Ronaldo hedh poshtë të gjitha akuzat kundër tij, por sipas Peter S. Christiansen “nuk e mohon se ai pranoi të hyjë në një marrëveshje” nëntë vjet më parë. Avokati i Cristiano Ronaldos ka deklaruar se dokumentet e botuara per Der Spiegel në lidhje me akuzat për sulme seksuale janë fituar ilegalisht dhe se “pjesët e rëndësishme” janë “ndryshuar ose fabrikuar tërësisht”.Në një deklaratë të transmetuar në televizionin portugez të mërkurën, Peter S. Christiansen, avokati i cili do të mbrojë yllin e Juventusit mbi akuzat e bëra nga Kathryn Mayorga, thotë se dokumentet e riprodhuara në media janë “shpikje të pastra”. Mayorga pretendon se superstari i Juventusit e sulmoi atë në nëntor në Palms Casino Resort. Ronaldo “mohon me padurim të gjitha akuzat” të bëra kundër tij nga Mayorga, e cila ka ngritur një padi ndaj 33-vjeçarit duke pretenduar se e ka përdhunuar atë në një hotel në Las Vegas në 2009, përpara se të dërgonte një ekip të “fixers” për të penguar hetimin penal duke pranuar heshtjen ne kembim te 375,00 $ (£ 268,000 . Policia e Las Vegas konfirmoi të hënën se ata kanë rihapur një rast të sulmit seksual nga 2009. Christiansen, duke folur në TVI24 të mërkurën, pohon se Der Spiegel ka “botuar në mënyrë të papërgjegjshme” dokumente të vjedhura nga interneti.Ai thotë se Ronaldo “nuk e mohon se ai ka rënë dakord për të hyrë në një marrëveshje” nëntë vjet më parë, por këmbëngul “arsyet që e detyruan atë për ta bërë këtë janë të paktën duke u shtrembëruar”