Me ne fund do te kete dhe nje kampionat te vertete automobilizmi per femra qe do te quhet “W Series”. Kjo kategori e re garash do të shohë në pistë makina të njëjta dhe bëhet fjalë për “Tatuus” të kampionatit Formula 3 dhe do te startoje ne muajin Maj te vitit 2019Ne te do te marin pjese 18-20 pilote dhe do te zhvillohen 6 gara me nga rreth 30 minuta secila.Makinat e garave do te jene te njejta dhe femrat qe do te garojne do ti neneshtrohen nje perzgjedhjeje rigoroze nepermjet testeve.Një prej promovuesve të këtij kampionati është pikërisht David Coulthard, objektivi i të cilit është që të formojë pilote femra për të garuar në një të ardhme në Botërorin e Formulës 1.
Pilotet do te sterviten nga nje grup ekspertesh te botes se automobilizmit sic jane Dave Ryan,Adrian Newey, David Coulthard,dhe Matt Bishop.Shuma totale e shpërblimit, e përcaktuar për këtë kampionat të ri, është 1.5 milionë dollarë, ndërsa pilotja fituese do të përfitojë 500 mijë dollarë.