Sipas Gjermanes “Bild”,trajneri i Peruse 60 vjecari Ricardo Gareca 30 vjet më parë, ai pothuajse humbi jetën pasi Pablo Escobar donte ta vriste! John Jairo Velásquez, zbuloi në një intervistë per gazetën Peruane “El Popular” se ish-bosi i tij dhe bosi i drogës donin të vrisnin trajnerin e sotëm të Perusë. Velasquez: “Po, Ricardo Gareca ka qenë gjithmonë në qendër te sulmit të Pablo Escobar.”Pse ai e la të jetojë? Velasquez: “Dashuria e tij për futbollin e shpëtoi Ricardo Gareca. Gareca ka luajtur 1985-1988 në klubin e Kolumbisë, ishte në finale të Copa Libertadores. Problem: CD Amerika u mbështet nga Cali-Kartell, armiku i Escobar dhe kartelit të tij Medellin.
Velasquez deklaroi “Ai (Escobar)kujtoi një bombë ne makinen e tij afer shetpise qe kishte qellim eleminimin e familjes së Pablo.nga karteli Cali” Në atë kohë, Escobar kishte një shtëpi të ndërtuar për familjen e tij në Medellin, duke banuar vetë. Cali-Kartell, megjithatë, shpërtheu një bombë jashtë mureve.Çfarë thotë Gareca për planin e vrasësit të Escobarit? Trajneri: “Nuk kam përgjigje.”Por: “Kur flas për Kolumbinë, më duhet të them se kam kaluar vite bujare atje. Këto gjëra dolën pas 25 vjetësh dhe unë nuk kisha asnjë ide për këtë.