Tifozët e një klubi në Divizionin e Tretë dhanë dhjetra kuti drithi në selinë e Federatës Gjermane të Futbollit (DFB) në Frankfurt për të protestuar kundër sanksioneve të mundshme të një prej lojtarëve të tyre. Veprimi kurajoz i kryer nga Kaiserslautern u zhvillua disa ditë pasi në fund të ndeshjes, sportisti Jan Löhmannsröben sulmoi arbitrin me deklarata politikisht të pasakta që çuan komisionin e kontrollit të DFB-së për të hapur një hetim.
“Nëse ky është një arbitër, nuk e di, ju duhet të shkoni dhe të numëroni drithërat”, tha sportisti dukshëm i inatosur nga një veprim arbitrar kundër tij. Federata gjermane e Futbollit mori protestën origjinale me humor dhe nëpërmjet rrjetit social të tij Twitter tregoi se kishin marrë më shumë se njëmijë kuti drithëra.
“Ne jemi kontabilistë të drithërave, DFB do t’i dhurojë të gjitha kutitë e drithërave në bankën e ushqimit”, tha Federata në profilin e saj. Nga ana e tij, Löhmannsröben kërkoi falje për deklaratat e tij, të cilat menjëherë pasi u transmetuan drejtpërdrejt në televizion u bënë virale në rrjetet sociale