Me kalimin e diteve, per ceshtjen “Ronaldo-Mayorga” jane shtuar replikat ne distance me fakte e kunder fakte midis avokateve te Ronaldos nga njera ane, dhe revistes “Der Spiegel” nga ana tjeter. Revista gjermane që raportoi për një akuzë për përdhunim të bërë kundër futbollistit Cristiano Ronaldo thotë nuk ka “asnjë arsye” për të dyshuar në origjinalitetin e dokumenteve kryesore të përdorura në historinë e Ronaldo , kur ky i fundit e mohon kete gje
Avokatët që përfaqësojnë lojtarin e Juventusit thanë të mërkurën se dokumentet ishin “plotësisht të fabrikuara”.
Por Der Spiegel tha: “Ne kemi qindra dokumente nga burime të ndryshme që mbështesin raportimin tonë.”
Der Spiegel shtoi: “Ne qëndrojmë ne raportimet tona. Nuk kemi asnjë arsye të besojmë se këto dokumente nuk janë autentike.”Për më tepër, si gjithmonë dhe përpara publikimit të çdo artikulli të vetëm në Der Spiegel, ne kemi kontrolluar me kujdes dhe kemi shqyrtuar ligjërisht faktet. “Deklarata e lëshuar nga avokati i Ronaldos, Peter Christiansen në emër të Cristiano Ronaldos, paraqet rrugën e zakonshme që Ronaldo dhe avokatët e tij kanë ndjekur në të kaluarën, por pa sukses po luftojnë punën tonë hetimore”.Historia e revistës përqëndrohet në një pyetësor, të cilin ata thonë se erdhi nga avokatët e Ronaldos, në të cilën portugezi pranon se Mayorga, 34 vjeç, tha “jo” dhe jo “ndale” gjatë perdhunimit të supozuar. Në një deklaratë të lëshuar të mërkurën, Christiansen tha se dokumentet ishin “shpikje të pastra” dhe rezultat i një sulmi kibernetik të vitit 2015, gjatë së cilit “të dhënat elektronike u vodhën” nga “dhjetëra subjekte (duke përfshirë studiot ligjore) në pjesë të ndryshme të Evropës”Ai shtoi: “Ky haker u përpoq të shiste informacion të tillë dhe një media e papërgjegjshme përfundoi duke botuar disa nga dokumentet e vjedhura, pjesë të rëndësishme të të cilave ishin ndryshuar ose fabrikuar tërësisht”.
Der Spiegel u përgjigj duke thënë: “Në artikullin tonë, ne japin te dhenat e dy versioneve të një dokumenti me deklaratat e Z. Ronaldo”Është një pyetësor që vjen nga avokatët e tij dhe përshkruan rrjedhën e natës, në të cilën ndodhi përdhunimi i supozuar. Versioni i parë i këtij pyetësori, në të cilin Ronaldo citohet të ketë thënë se zonja Mayorga tha ‘jo’ dhe ‘stop’ është në përputhje me shumë detaje të përshkrimit të incidentit nga Mayorga.
“Të dy deklarojnë gjithashtu se ai më pas kërkoi falje. Në një version të mëvonshëm të këtij pyetësori, Ronaldo mohon akuzën për përdhunim dhe mohon t’i kërkojë falje znj. Mayorga.”Christiansen tha se pozicioni i klientit të tij vazhdon të jetë se “ajo që ndodhi në 2009 në Las Vegas ishte plotësisht konsensuale”.
Ai shtoi: “Kështu që nuk ka asnjë dyshim: Cristiano Ronaldo me forcë i mohon të gjitha akuzat në këtë ceshtje civile, në përputhje me atë që ai ka bërë në nëntë vitet e fundit”.
‘Pranimi i pagesës’nga Mayorga, e cila sipas revistës ka paraqitur një raport me policinë e Las Vegas menjëherë pas incidentit të dyshuar, njoftohet se ka arritur një zgjidhje jashtë gjyqësore me Ronaldon duke përfshirë një pagesë prej 375,000 dollarë për t’u pajtuar që kurrë të mos bëhej publike me akuzat.Christiansen thotë se Ronaldo nuk e mohon se ka hyrë në një marrëveshje, por “arsyet që e çuan atë për të bërë këtë janë shtrembëruar”. Ai shtoi: “Kjo marrëveshje nuk është rrëfimi i fajit”.Der Spiegel tha: “Kur bëmë një artikull në lidhje me marrëveshjen e shlyerjes midis znj. Mayorga dhe Z. Ronaldo në vitin 2017, këshilltarët e tij e quajtën atë” asgjë, por një copë letrare gazetareske “.”Tani, Ronaldo pranon se ai është pajtuar me atë zgjidhje”.