NBA nënshkruan marrëveshje katërvjeçare me Sky Sports përpara sezonit te ri me mbi 170 ndeshje të drejtpërdrejta që do të shfaqen ne televizion.Sky Sports kanë blerë të drejtat e Mbretërisë së Bashkuar për t’u bërë partneri ekskluziv i transmetimit dhe operatori zyrtar i internetit në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë.Ata do te shohin Sky-in ne një ‘numër rekord’ të ndeshjeve të gjata fundjavave Sky mori të drejtat pasi BT Sport u largua nga bisedimet e rinovimit gjatë verës.Sky Sports ka nënshkruar një marrëveshje ekskluzive katërvjeçare me NBA, e cila do t’i shohë ata të transmetojnë më shumë se 170 ndeshje te sezonit te ri. Gjithashtu të përfshira në marrëveshjen janë pikat kryesore në internet, lajme, statistika dhe përmbajtje të tjera digjitale, me lojëra të drejtpërdrejta
“Ne jemi të kënaqur që po bashkëpunojmë me Sky Sports në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë,” tha nënpresidenti i NBA EMEA, Global Media Distribution, Elsa Memmi.
“Me një numër rekord të ndeshjeve të fundjavës, një orar të gjatë sezonesh të lojrave dhe programeve të ,si dhe pikat kryesore të disponueshme në internet dhe në celular, Sky Sports do të jetë shtëpia e vërtetë e NBA për tifozët”.