Hugo Aveiro, vellai i Cristiano Ronaldo i ka dale ne mbrojtje perseri futbollistit me fame boterore ne lidje me akuzat qe i behet per perdhunimin e Kathryn Mayorga ne vitin 2009.”vellai im eshte nje hero ne Madeira.Ai ka nje ndikim te madh ketu,sepse ka bere shume gjera per kete ishull.Rreth ghysem milion njerez vijne ne muze cdo vit.vellai im kthehet zakonisht per Vitin e Ri sepse eshte dhe ditlindja e nenes se tij” – ka thene Aveiro.
Duhet te theksojme se vellai i Ronaldos banon ne kete ishull dhe kujdeset per mirembajtjen e muzeut te Ronaldos.
“njerezit te gjithe e mbrojne ate sepse te gjithe e njohin.Gazetat lokale thone vetem gjera te mira dhe njerezit e mbeshtesin ate.Akuzat per perdhunim jane gjepura”.
Pas 9 vitesh eshte rihapur ceshtja dhe nga faktet e publikuara duket se ngjarja duhet te kete qene e vertete dhe po vertetohen akuzat e te demtuares pasi policia po heton intensivisht.