Incidenti ka ndodhur ne nje ndeshje te rradhes te kampionatit austriak te basketbollit midis skuadrave Kapfenberg dhe Wels.David Samuels nje lojtar amerikan ka goditur me grusht Erwin Zulic në momentin që ky i fundit realizoi një kosh me zhytje përpara fytyrës së tij.Menjehere sa ka shenuar duke e zhytur topin ne kosh,Zulic ka marre nje goditje me grusht pas koke nga kundershtari i tij.Menjehere kane nderhyre shoket e skuadres te amerikanit duke e nxjrre nga fusha.Gjyqtari qe gjykoi takimin e denoi ate me faull teknik duke e perjashtuar nga ndeshja per gjest antisportiv.Ekipi me te cilin luan basketbollisti mori masa te menjehershme duke i nderprere kontraten.