Ne nje konference per shtyp pas humbjes me Betis , Gattuso shfaqet i shqetesuar: “Ne kemi humbur busullën, sigurinë tonë, unë jam i shqetësuar për mentalitetin e brishtë”. Është analiza e qartë e trajnerit të Milanit Rino Gattuso pas ndeshjes në shtëpi kundër Betisit. “Ata nuk kanë vjedhur asgjë. Jam shumë i shqetësuar. Nuk mund të pranoj një ndeshje të tillë.Përgjegjësi i pare jam une. Nuk po mendoj për by***n time..dhe çfarëdo që të ndodhë nuk do të jetë problem “. “Pas 2-1, ne ne sulmuam vazhdimisht, por nuk shkoi mirë,” vazhdoi Gattuso. “Ne mund të shënonim më shumë gola për pjesën e parë dhe jam i shqetësuar për mentalitetin dhe brishtësinë. shikoni se çfarë është problemi dhe ndoshta edhe idetë e mia taktike. Ne duhet të jemi në gjendje të kuptojmë zgjidhjen për të përmirësuar, ne kemi ndryshuar aq shumë sot, por nuk morrem ate qe deshironim. Nuk është një çështje e moduleve, por e frikës ne fushë ”
“Sot ju bëni gjërat pa rrjedhshmëri. Në vend që të shikojmë përpara ne kthehemi pas.Nuk jemi kurrë te qete dhe madje edhe në pjesën mbrojtëse që po sillemi shumë mirë.Do rifillojme nga Cutrone Tani problemi nuk është Higuain, është i gjithë ekipi “.