Akil Gjakova eshte shpallur Kampion i europes duke merituar medaljen e arte ne sportin e Xhudosh per peshen deri ne 73 kg.Ai ka treguar nje forme te mire ne vazhdimesi duke fituar 4 ndeshje rresht derisa ne finale u ndesh me Azajbarxhanasin Ippon Rufat Mamadov Ne raundin e dyte te Europianit xhudisti Kosovar mundi serbin Filip Jovanovic dhe ne raundin e trete hollandezin Roy Schipper.Ne cerekfinale Akil Gjakova fitoi ndaj Italianit Gabrielle Sulli.
Eshte kjo medalje e arte nje ogur i mire dhe per xhudistet e tjere kosovare.